Friday, September 26, 2008

Hari ini hari sedih :-(

I have been crying since 5am this morning when Pok Ye, one of my students, broke the news that Zumratullah Zakaria, my dear student also, passed away this morning between 4 to 4.30 am. I am still in shock. My tears have not stopped rolling down on my cheeks..

My dear Zum,

You never did anything wrong to me..You have been very dear to me. Surely I will miss you a lot. You visited me twice at my house when I was sick.. You have been coming to my house during hari Raya Aidil Fitri or Haji since 2005. Defintely I will miss you this cmoing Hari Raya.

Zum,

You never failed texting me a message enquire about my health and catching up certain things. I used to ask you to go to my house to collect habbatu al sauda' from my parents so that you could bring those things to me in Gombak. Before balik kampung, you text me a message and asked if I need to send something for my mom and before datang ke KL, you would ask me if I need anything from Kelantan.. You are such a nice boy, Zum.. You are a young man with the best of akhlaq.

Zum yang saya kasihi,

Sekarang Zum berada di sisi NYA..tenang lah di situ..hari ni hari jumaat, penghulu segala hari.. Zum pergi pada bulan ramadhan yang mulia. Saya doakan Zum bahagia di sana..

Zum suka makan Coklat crispy..Zum cakap, murah jah coklat tu.. RM 2 sepeket. Tiap kali Zum bawa saya Habbatu sauda', saya kan bagi Zum Coklat crispy..

Akhir kata, kita yang hidup ini pasti akan mengikut Zum nanti..Tempat yang sama.. Harap dapat berjumpa lagi Zum!

3 comments:

abdul hayyi said...

Madam,

Sangat terkejut dengan berita tentang zum. Baru ptg kemarin saya jumpa dia di bazaar ramadhan uia. Tiba2, pagi tadi dapat mesej yg diia dah meninggal. Innalillah wainna ilaihirajiun...

Tadi lepas solat jumaat, kami semua student lelaki buat majlis bacaan yasin dan tahlil buat Allahyarham. Bergenang air mata...(T-T)

Semoga Zum tenang di sana...

Ya Allah ya Tuhan ku, Engkau ampunilah segala dosa sahabatku Zumratullah Zakaria. Rahmatilah dia, Engaku tempatkanlah dia di kalangan orang2 yang beriman.

Amin ya rabbal 'alamin...

ramizah said...

gitu lah hayyi..saya pun masih bergenang airmata bila ingat Zum. Sekarang saya nak cuba kuatkan semangat saya untuk mengajr lepas cuti raya..

muhammad zukhairi said...

saya dah dapat kebenaran daripada abang ipar zum untuk maklumkan cerita sebenar. insyaAllah dalam malam ni juga saya akan letak details dalam blog saya. ustazah terkejut, saya n lukman sebagai roomate, lagi2 terkejut. baru beberapa jam je kami berbual dengan allahyarham sebelum dia bertolak pulang....