Wednesday, May 20, 2009

Hari Guru

Hari Guru telah disambut pada 16 Mei lepas. Masa tu saya berada di Batu Kikir, negeri Sembilan. Banyak text message saya terima pada hari tu..pelbagai madah dan ucapan dari student2 saya sekarang ni atau pun bekas2 student yg dah lama grad dan bekerja. Ada yg dah lebih setahun tak tanya khabar, akhirnya ada juga ucapan dari mereka. Sya pulak, bila dah 3 bulan tak tanya khabr, saya akan delete no hp mereka..itu time limitnya. macam nak file suit juga. ada time frame dia, bila dah habis tempoh..no cause of action..betul kan?

ada juga yg hantar email pada saya berserta dgn kad ucapan. kdg2 bila baca isi hati dia orang ni buat airmata saya bergenang..saya sendiri pun boleh agak, adakah ucapan dari idea dia sendiri atau pun chain message yg di forwardkan dari seorang ke seorang yg lain.

Semalam saya dtg office, ada kad besar lebih satu kaki panjang di tepek di pintu office saya..Bila buka rupanya dari Jidah..Norjidah mohd jusan. Bekas student saya yg sekarang ni sdg buat MBA di UIAM juga. Yg buat saya terharu bila baca puisi dari jidah..Here it goes..

" I m like a cloud
an you are my wind
the wind that blows me with knowledge and wisdom
So i will safley arrive at mys destination

I m like a cloud
and you are my sun
the sun that showers me your golden shine
to guide me through the darkness in my life

I m like a clould and you are my moon
the moon tha glows me with inspiration & aspiration
So that i will survive the dullness of life

I m like a cloud and you are the sea
the sea that provides me with virtues
I will absorb whatever you provide me
and i will drain out all the vices as rain falls

But in the end I m ME
and you are YOU
which in the end
is THE BEST TEACHER
there ever is for me!


Thank you very much jidah..

To all of my student
thank you for being my student..
thank you for letting me sharing my limited knowledge with you..
Thank you for being so patience with me
Thank you for giving me the time to understand wht life is all about
Thank you for allowing me to know you..
and most of all, thank you for carved my name in you heart..

6 comments:

Roseriana CA said...

Thank you for the knowledge and doa' for all this while... I may not your best student of all times, but you're always in my mind...thank you n thank you so much...

ramizah said...

camy, best student or not is not a matter at all..what matters most is you are happy with your life

muhammad zukhairi said...

alamak! delete phone number after 3 months?? huhu..

ramizah said...

Ha!Ha! bagi gempaq je, zul..

puteripencinta_islam said...

Thank you for everything,no words to describe you as special you're to me, thank you for the knowledge, doa, love and all you have done to me..may ALLAH bless you..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛