Monday, March 8, 2010

Luahan hati

Sudah lama sya tidak mengemaskinikan blog saya ni. Sudah hampir sebulan lamanya. Kata Zukhairi, sudah bersawang..

Antara sebab tidak mengemaskini adalah

* Sudah ada FB, jadi Blog menjadi pilihan ke2. betul kata pepatah melayu, sudah dapat gading bertuah, tanduk tidak berguna lagi..

* Agak sibuk di office dgn kerja2 yg tak seberapa tapi memerlukan konsentrasi yg padu. Student ramai yg datang untuk mendapatkan khidmat nasihat untuk study plan dan akademik mereka. Kdg2 ada meeting.

* Teramat sibuk di rumah dgn tgk TV, Fbing, berleter kpd yg tua hingga la yg muda. Kenapa? Sudah 4 bulan cek tak dok maid. Jadi sifat MALAS memang menjadi2..masyAllah. takutnya.. Balik off, "Abang ( anak yg sulung, suami, saya panggil Mere zindagi), ambil duit pegi beli dinner kat kedai Mamak tu" " Mama penat la bang.."
Malam: " Abang, jgn lupa balik sekolah esok, tolong hantar baju2 dan seluar sekolah ke dobi utk digosok, ye?" " Ok mama". " Jn lupa bawa hanger jugak" " Ya , mama".
Malam: " Mere Zindagi, tomorrow is your turn to fetch the kids from school...Hmmm dont forget their lunch, huh?" " Your wish is my command" ..Hmm..dah biasa dh..

* Idea ada, cerita pun ada tetapi..jejari ( yg dulunya lembut..sejak 4 bulan lepas mnjd semakin kasar dn bergerutu..hu hu) amat malas nak menekan keypad byk2..

* Kalau ada crita pun byk cerita yg menyeksa jiwa sahaja..You all tak suka nak dengar..

InsyAllah, mudah2an Allah permudahkan hidup saya dan keluarga. Semuanya adalah pengalaman manis..

Sya sudahi dgn kata2 " Even if you are not happy, you must always look cheerfull.."

4 comments:

Nini Jamal said...

penyakit min alip lam sin mmg berleluase skang..saye pon tekene penangan nye gak kat sini..=)

Roseriana CA said...

so cute lah this entry mdm..hehehe...

ramizah said...

NIni: betul nini..huish huish..pegi jauh la..

Camy: he2..tq camy..love u always

Adrina Adi said...

betul.

tak happy pun, kena tunjuk happy.

rasanya, rata2 isteri/perempuan mmg macam tu kot kak ngoh. i mean, makan hati sokmo.
hehe