Wednesday, October 26, 2011

Cerita hari ini...

Semasa saya dan anak2 sedang berada di kaunter tiket TGV untuk membeli tiket filem Real Steel, tiba2 saya terdengar perbualan seorang lelaki dgn cashier tempat jualan tiket.


Lelaki: Saya nak tengok wayang jam 1 hari ni?


Cashier: Movie apa?


Lelaki: Apa-apa movie saja.


Cashier: hah? [Sambil pandang muka lelaki tadi]


Lelaki: Ya, apa2 movie, janji pukul 1pm.


Cashier: Berapa orang?


Lelaki: 2 orang.


Saya terdengar cashier tadi berbincang dgn teman sebelah dia dan memberi movie The Thing kepada lelaki tadi.


Selepas saya dan anak2 beredar, saya bertanya pada anak saya, Wafi yg berusia 15 tahun.


" Eh, ada juga ya orang macam tu?"


" ada Mama. ada ramai orang macam tu..."



Saya memandang muka dia dengan muka tak percaya.


"Betul ke Ngah?"


"Betul, Mama. Ada orang yang hanya mahu menghabiskan masa dgn kawan2 dia hanya dgn menonton wayang. Apa cerita pun, mereka tak kisah. Janji mereka dapat menghabiskan masa bersama".


Selepas berfikir apa yg anak saya cakap tadi, saya rasa ada juga yg betul. Yg penting kita menghabiskan masa bersama. Berbual dan catch up things apa yg tertinggal. Menonton movie adalah secondary.



Jadi, bila kita boleh berjumpa lagi? :-)

^
^
^
^
^
^

^


3 comments:

fatienwm said...

hehe.nak tgk jgok sero..:)

KhALiLI_HaNNaN said...
This comment has been removed by the author.
ramizah said...

dek, pegi la tgk citer tu.. :-)

t.ksih hanani...tp knp delete komen?