Monday, May 14, 2012

warna pink@bungo ppulut...


Bila ada orang bertanyakan apakah warna kegemaran saya, agak sukar untuk diberi jawapan sebenarnya. ini disebabkan saya suka semua warna hatta hitam sekalipun jika kena gaya, keadaan ataupun jika digabung dengan warna-warna lain. Semasa muda remaja dulu, suka sangat warna-warna gelap atau kelabu atau pun warna-warna orang tua, senang cakap. Rasa tak selesa bila pakai warna-warna terang kerana terasa seperrti outstanding dan outshining!
Bila saya sudah bersuami, rupanya suami tak suka warna2 sedemikian. Katanya seolah-olah saya mendoakan dia cepat2 mati bila pakai warna-warna gelap. Adoi! Ke situ pulak fikirannya. Apa2 pun, saya mula menukar selera kepada warna2 cerah agar suami lebih ceria dengan warna baju yang saya pakai.

Saya suka juga warna pink. atau pun warna merah jambu. di Kelantan warna pink dipanggil bunga pulut.hehe. biasalah orang Kelantan, nama2 yg dipanggil lain dari yg lain. Ada juga baju warna pink yg digabung dengan warna2 lain. Tetapi saya tak pernah lagi pakai stokin warna pink sehinggalah minggu lepas. Inilah warna stokin yang saya baru beli dan dipakai semasa balik ke kampung minggu lepas. Eh, cantik jugakkan? Matching dengan kasut dan warna baju yg dipakai... :)


2 comments:

KhALiLI_HaNNaN said...

Wah..sangat shantek... Nampak cam kaki si gadis jelita jer..

ramizah said...

:)