Wednesday, May 19, 2010

Satu cerita mengenai saya..

Hari ini sya diberitahu oleh seorg teman, yg seorang AIKOL student memberitahu dia, yg saya lebih suka berkawan dengan Brothers daripada sisters.

Tuduhan atau Fitnah ini bukan baru..ia ada sejak azali lagi..sejak sya mula mengajar di UIAM.
Tak perlu saya menjawab tuduhan ini, yg penting saya tahu apa yg baik buat buat diri berpandukan Quran dan Sunnah sebagai jalan hidup saya. Tiada siapa yg boleh menentukan apa yg baik utk saya melainkan diri saya sendiri. Mulut tempayan boleh di tutup, inikan pula mulut manusia.

Di dalam surah al Hujurat: 6 Allah berfirman:

“ Hai Orang2 yg beriman, jika datang kepada kamu orag Fasiq membawa berita, hendaklah kamu periksa kebenarannya, kerana takut, kalau2 kamu mengetahui suatu kaum tanpa penegtahuna, lalu kamu menyesal atas perbuatan kamu”

Betullah seperti dalam satu firman Allah yg bermaksud “ Fitnah itu adalah lebih dahsyat dari membunuh”

Sya sudahi dgn kata2 ini..


“I don’t live what people say about me..
But I live by what I know is true…
And what is right for me..”


Cukuplah pada Allah aku berserah dan menjadi saksi hidupku..

6 comments:

bacillus subtilis said...
This comment has been removed by the author.
bacillus subtilis said...

ustazah, ayat (seorang )kat line ptama 2 kene tukar dgn (saya)..x faham td memule bc hehe..
wah cukuplah allah menjadi saksinya tu ade name saya..wakafa billahi syahida..hehe..
erm sabar ustazah..ALLAH tahu ape yg benar dan ape yg salah..(^_^)

FARHAN ALIA said...

kita buat baik, orang dengki.
kita buat jahat, orang caci.
nawaitu kita,Allah tahu kebenarannya.
byk sabar ustazah. :)

ramizah said...

dah betulkan tadi..terimkasih.
Paan, betul tu. Yg penting nawaitu kita...sya sbg "public figure" n "celebriti"mmg akan terima fitnah sebgini..

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

i know u better than those said something rubbish about u...

fatien adibah said...

kadang2 manusia ni suka bersangka buruk..tak molep la, i know my sister well..