Sunday, April 11, 2010

skrip jawapan ICL..

saya selalu tekankan di dalam subjek saya untuk menghafal ayat2 Quran sebagai authority atau dalil bagi setiap hujjah yg kita berikan dalam exam. Sya tak nak kamu semua bagi hujjah tanpa dalil seumpama bercakap dgn air liuq je..

Salah satu skrip ICL yg saya tanda semalam berkenaan dgn jenayah qazaf dan Minum arak, student ni ada memberi ayat Quran sbg authority tapi ayat yg diberikan ialah surah al fatihah...

Hmm..semetar ko saya minta ayat Quran, jadi bagi je mana2 ayat2 yg diingat..

Nak bagi markah ke? *sigh*



p.s. dia sudah tidak kelihatan lagi...

8 comments:

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

xyah bg markah tu ustazah.ayat al quran mana leh main letak jek.surah al fatihah walaupun ummul kitab, xde kaitan lansung dgn requirement soalan tuh

ramizah said...

betul tu..tak bg markah pon!

Daniel said...

tak payah bagi la ustazah....kalu tak baik kami suma letak qulhuallah ke, al kafirun ke...hehe

patunghujan a.k.a cik teruterubozu said...

uish daniel memprotes tuh

ramizah said...

daniel...

Daniel said...

hehehe...maaf ustazah...tapi betul la apa yang ustazah cakap...takkan nak letak alfatihah kan...tak kena dgn kehendAK soalan....doakan kecemerlangan sy yer

Daniel said...

siapa patung hujan tu ea?

ramizah said...

bekas student saya..sekarang sdg mengikuti kursus KPLI di Penang..